Jaunumi

Mūzikas skolas audzēkņi gūst pieredzi Rīgā

17.10.2024.

15.oktobrī MIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas bērnu mūzikas skolas audzēkņi kopā ar skolotājiem devās uz Rīgu, apmeklējot komponista Jāņa Ķirša mūzikla “Klase” jauniestudējumu VEF Kultūras pilī. Izcils muzikāls sniegums! Mūziķi Kato, Dagnis Roziņš, Annija Putniņa, Andžella Goba un Miks Galvanovskis, kā arī Rīgas Doma kora skolas mūzikla nodaļas jaunieši caur mūziku atklāja šodienas jauniešu aktualitātes, radot sajūtu, ka tas notiek “šeit un tagad”. Izrāde lika padomāt par savstarpējām attiecībām skolā jauniešu vidū, kā ir būt tādam, kad īsti neiederies un ir jāmeklē sava vieta šajā pasaulē, par draudzības būtību. Protams, visam pāri ir mīlestība. Atsevišķas mūzikla epizodes vienkārši apžilbināja, piemēram, sajūsmu izraisīja “skolotāju” rokenrola deja. Paldies lieliskajiem mūziķiem un radošajai komandai!

Otrs apmeklējuma mērķis bija Dziesmusvētku telpa, kas ir veltīta latviešu dziesmu un deju svētku tradīcijas dzimšanai, gaitai un turpinājumam. Ar interesantu un saistošu stāstījumu, kā arī ar līdzdarbošanos mūsu skolas audzēkņi iepazina ekspozīciju, kur katrs objekts stāsta savu īpašo stāstu, ievijot atmiņas un zināšanas par dziesmu dažādo un līkumoto ceļu cauri mūsu tautas pēdējiem diviem gadu simtiem. Noslēgumā varējām ieskandināt lielo Mežaparka estrādi, lai sajustu šīs vietas skanīgumu un varenību.

Kristīne Ozola,
MIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas skolotāja

Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi, apmeklējot mūziklu "Klase", Dziesmusvētku telpu un Mežaparka estrādi. Foto no privātā arhīva. Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi, apmeklējot mūziklu "Klase", Dziesmusvētku telpu un Mežaparka estrādi. Foto no privātā arhīva.